Lacetti klub fórum
2024. November 01. - 22:37:56 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 103   Le

Szerző Téma: Torpanás és EGR szelep  (Megtekintve 553513 alkalommal)
popek
Friss hús
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Hozzászólás #105 Dátum: 2007. Október 13. - 20:31:39 »

Sziasztok!
Olvasgatom én is nagy elkeseredésemben a neten található fórumokat,nekem opel merivám van 1,6 16v.Sajnos nekem tavasz óta rángat,de most nemrég ledugóztam a nyavajás szelepet,viszont arra jöttem rá hogy ha lehuzom a vezetéket a szelepről akkor teljesen megszünik minden baja.Nem rángat nem torpan,viszont hidegen már kétszer leállt.Ja a sárga lámpa a lezárás után kb 50-100km után kigyulladt és azóta is világít,szerintetek valami baja lesz?Ja és ti hogyan oldottátok meg a lezárást?Talán itt ezen a fórumon foglalkoztok a legtöbbet az EGR szeleppel,ez jó pedig opelosok körében is sok gondot okoz.
Naplózva
R*R
Teljes tag

« Hozzászólás #106 Dátum: 2007. Október 14. - 07:52:42 »

Épp csak itten kell keresgélned:
pl.
Re: Torpanás és EGR szelep
« Válasz #32 Dátum: 2007. Október 04. - 09:36:07 »bzsazsa
Naplózva
kola1234
Friss hús
*

« Hozzászólás #107 Dátum: 2007. Október 14. - 08:51:09 »

Sziasztok!
Olvasgatom én is nagy elkeseredésemben a neten található fórumokat,nekem opel merivám van 1,6 16v.Sajnos nekem tavasz óta rángat,de most nemrég ledugóztam a nyavajás szelepet,viszont arra jöttem rá hogy ha lehuzom a vezetéket a szelepről akkor teljesen megszünik minden baja.Nem rángat nem torpan,viszont hidegen már kétszer leállt.Ja a sárga lámpa a lezárás után kb 50-100km után kigyulladt és azóta is világít,szerintetek valami baja lesz?Ja és ti hogyan oldottátok meg a lezárást?Talán itt ezen a fórumon foglalkoztok a legtöbbet az EGR szeleppel,ez jó pedig opelosok körében is sok gondot okoz.
Semmi baja nem lesz.Max annyi, hogy vészprogramot futtat az ecu.
Merivánál havertól tudom,hogy gyári szervízben is csinálják az egr lezárást,és cserélnek szoftvert is.
Szal irány a szervízbe.
Naplózva

Daewoo Nubira II. 1.6 16V SX ABS AC             JVC - CRUNC - SPECTRON - BLAUPUNKT
popek
Friss hús
*

« Hozzászólás #108 Dátum: 2007. Október 14. - 11:46:14 »

Hali.Véletlenül azt nem tudod megmondani hogy kb mennyiért csinálják meg szervizben?
Naplózva
Stocz
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #109 Dátum: 2007. Október 15. - 11:44:13 »

Létezik az, hogy lezárás után is marad a rángatás?He Nem olyan nagy mértékben, de maradt.

Igen, létezik. 
Naplózva
cápaFeri
Törzstag
*

cettim

« Hozzászólás #110 Dátum: 2007. Október 15. - 12:34:36 »

Nekem csak egy dolog jutott eszembe ma...mennyire vernéma fejem a falba, ha a jelenség első megfigyelésénél elrohantam volna a szervízbe gariban megbontatni egy szelepcsere kedvéért?
Merthogy nem akarom elkiabálni, de nekem eddig a lezárás óta (330km) még nincs semmi pech-lámpa, semmi rángatás, csak egy némileg dinamikusabb lacsi-érzés! (Mondjuk sosem volt pech-lámpám a lezárás előtt sem, csak kecskebenzin-effektus hidegen)
Naplózva

"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
R*R
Teljes tag

« Hozzászólás #111 Dátum: 2007. Október 15. - 13:40:35 »

És Feri mi lenne "némileg", ha nem csak az EGR-hez nyúlnál hozzá...
Üdv
Naplózva
cápaFeri
Törzstag
*

cettim

« Hozzászólás #112 Dátum: 2007. Október 15. - 13:50:33 »

Üdv

Rácsapnának a kezemre otthon..."nem kicsit, nagyon"!
Ugyanis így nyaralás, 15000-es szervíz után, lakásfelújítás és Karácsony előtt válóok lenne, ha mernék valamit költeni a drágaságomra! :-)
Győzök a költségvetési tartalákból annyit kilobbizni, hogy a jövő évi nyaralásra már a saválló sportdobbal zenghessen le a cápacettim!
Egy kis STP itt, egy kis téligumi ott, csomitartó, tetőbox amott, kis olaj, szőnyeg, miegymás...már így is megkaptam, hogy mindig kell valami erre az új autóra is!
Tudod R*R! Mindenkinek van egy főnöke valahol! :-))  Vigyorog
Naplózva

"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
athee
Adminisztrátor
Ezredes

Lacetti 1.4 Star HB

« Hozzászólás #113 Dátum: 2007. Október 15. - 14:26:37 »

Merthogy nem akarom elkiabálni, de nekem eddig a lezárás óta (330km) még nincs semmi pech-lámpa, semmi rángatás, csak egy némileg dinamikusabb lacsi-érzés! (Mondjuk sosem volt pech-lámpám a lezárás előtt sem, csak kecskebenzin-effektus hidegen)

Sárga lámpám nekem sincs, (lezárás 150 km.) viszont maradt némi rángatás. Ma vettem sárga STP-t. Aztán meglátjuk mi lesz! Pont egy hónapom van még a gariból, és nekem még nem cseréltek szelepeket.
Naplózva
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #114 Dátum: 2007. Október 15. - 18:11:53 »

Üdv

Rácsapnának a kezemre otthon..."nem kicsit, nagyon"!
Ugyanis így nyaralás, 15000-es szervíz után, lakásfelújítás és Karácsony előtt válóok lenne, ha mernék valamit költeni a drágaságomra! :-)
Győzök a költségvetési tartalákból annyit kilobbizni, hogy a jövő évi nyaralásra már a saválló sportdobbal zenghessen le a cápacettim!
Egy kis STP itt, egy kis téligumi ott, csomitartó, tetőbox amott, kis olaj, szőnyeg, miegymás...már így is megkaptam, hogy mindig kell valami erre az új autóra is!
Tudod R*R! Mindenkinek van egy főnöke valahol! :-))  Vigyorog

Feri! Nem is tudtam, hogy a feleségeink ismerik egymást! Én is közelharcot vívok mindenért, most a téli gumi miatt majdnem kidobtak... :-)
Naplózva

Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
Jopek
Globális moderátor
Ezredes

1.4 HB Star AC+LPG

« Hozzászólás #115 Dátum: 2007. Október 15. - 18:46:40 »

Cartársak !
Azon gondolkodtam /sicc/ , hogy annak volna-e értelme , hogy mondjuk nem zárjuk le az EGR szelepet , hanem helyette lezárjuk a kormot ?
Úgy gondolom , hogy kormolós vákuumcső leköt , helyette tiszta levegő ráköt / légszűrőházból , vagy csak egy kartergázszűrő a szelep alá ,a vákuumcső helyére / .
Szerintetek ez így jó lenne sárga lámpa ellen , vagy ma este már ne igyak ebből a rozéból ? Vigyorog
Naplózva
ladlac
Adminisztrátor
Törzstag

SW RedRock Radarral

« Hozzászólás #116 Dátum: 2007. Október 15. - 18:51:02 »

Cartársak !
Azon gondolkodtam /sicc/ , hogy annak volna-e értelme , hogy mondjuk nem zárjuk le az EGR szelepet , hanem helyette lezárjuk a kormot ?
Úgy gondolom , hogy kormolós vákuumcső leköt , helyette tiszta levegő ráköt / légszűrőházból , vagy csak egy kartergázszűrő a szelep alá ,a vákuumcső helyére / .
Szerintetek ez így jó lenne sárga lámpa ellen , vagy ma este már ne igyak ebből a rozéból ? Vigyorog
Lehet, hogy hülyeség, de ez nekem is megfordult a fejemben. /És még csak nem is ittam/ Tisztelt Márkatárs! A Rosé váljon egészségedre.
Naplózva

Ne száguldj   gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*

LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)

« Hozzászólás #117 Dátum: 2007. Október 15. - 18:55:23 »

Jopek! Lehet, hogy zseni vagy az italtól? Csütörtökön megyek a gombosékhoz, megkérdezem a véleményüket, és majd megosztom az úri közönséggel. Csak egy a gyanús, hogy forró helyett mit érzékel a computer, ha hideget kap kipufogó helyett, szürt friss levegőt, Talán csak amüködést érzékeli, a hőt nem?! Jó kérdés? Na igyál tovább, hátha G.M. főmérnök leszel nemsokára, mondjuk, ha elalszol a kábulatból, de tényleg, lehet, hogy kíváló ötletet adtál! Üdv: LadiGidy /józan/
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
ladlac
Adminisztrátor
Törzstag

SW RedRock Radarral

« Hozzászólás #118 Dátum: 2007. Október 15. - 19:03:26 »

Lehet hogy csak okoskodás, de úgy tudom hogy hömérsékletet csak a beszivott levegőt méri a légszűrö házban, meg a hűtővizet a motornál.
Naplózva

Ne száguldj   gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #119 Dátum: 2007. Október 15. - 20:57:51 »

Nálam más megoldást találtak. Eddig elégedett vagyok vele. És büszkén düllesztem sörpocakomat- ha én nem is, az autóm sportos.

"... az biztos, hogy a sorozatszám (sic!) szerint az autód nem azonnal került Magyarországra, azt a németeknél alakították ilyenre. A tavalyi akciókból nem tudtam, hogy jött hozzánk is. Nálunk csak a matricázást végezték, de azt is német mintára. Ott nagyobb divatja van a tuningnak és egész internetes áruházak vannak erre a témára. Tehát, az elektronikád egészen biztos chip tuningolt, mégpedig szakszerű módon elvégzett a programcsere. Balázs szerint az AMG műhelyben írhatták, bár nem a legfrisebb verzió. A jó hír, hogy a program nem veszi figyelembe az AGR szelep meglétét az ECU egyáltalán nem számol vele. Ilyen formán a lezárása nem oszt, nem szoroz. Viszont hibakód nem lesz. A gáz az, hogy checklámpa esetén lesz-e, aki ki tudja olvasni?
Szintén a programnak köszönhető, hogy az ABS-ben lévő rossz út érzékelő nem tud beavatkozni, így a magyar utakon sokszor érzékelhetó ránzást Te nem tapasztalod, viszont vezetésbiztonsági szempontból ez nem biztos, hogy jó.
A programnak köszönheted a tényleg jó és műszeresen mérhető fogyasztást, persze a Te nyugis stíled is sokat segít. A zöldkártya miatt nyugi, bőven benne vagy a határértékben, bár nem tudtam mérni. Összeségében kb. 9-10 plussz lovat és 10-12 Nm plussz nyomatékot kaptál vele. Ezen még lehetne dobni, ha direktszűrőd lenne, ami volt is (megjegyzés: nem volt, így kaptam meg), mert lehet látni a szerelés nyomait, a szűkítő is el van távolítva. Egyébként a kifizetett 90.000 ft picit sok volt érte, a legfrisebb programokat 300-350 euróért lehet megvenni németországban. Tanácsolnám, hogy frissítsed, ha kell Balázsnak szólok
Naplózva

Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
Oldalak: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 103   Fel

Ugrás: