Deutscher
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #450 Dátum: 2008. Március 13. - 20:03:34 » |
|
Igen Ő az.
gratula! gyönyörűűűűűűűűűűűű!!!!!!!!!!!!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
mostnemtom
|
|
« Hozzászólás #451 Dátum: 2008. Március 13. - 20:12:35 » |
|
Igen Ő az.
Szééép. Hogy tudtad lefotozni, ha még meg se kaptad? Elmentél körülszimatolni? !! /ismerös.../ Nekem is!!!
|
|
|
Naplózva
|
Az élet mindig ünnepnap!!!
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #452 Dátum: 2008. Március 14. - 07:54:23 » |
|
Igen Ő az.
Szééép. Hogy tudtad lefotozni, ha még meg se kaptad? Elmentél körülszimatolni? !! /ismerös.../ Nekem is!!! ...csak nem rokonlelkek vagyunk...
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
novum
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #453 Dátum: 2008. Március 15. - 20:44:35 » |
|
Igen Ő az.
gratula! gyönyörűűűűűűűűűűűű!!!!!!!!!!!! Gratulálok az autóhoz! Nagyon szép!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #454 Dátum: 2008. Március 16. - 10:14:15 » |
|
Vissza az eredeti témához!!!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
novum
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #455 Dátum: 2008. Március 17. - 20:50:27 » |
|
Sziasztok! Engem még mindig az érdekel, hogy mi a tapasztalat, EGR ügyben, a 2008-ban átvett kocsiknál?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
mostnemtom
|
|
« Hozzászólás #456 Dátum: 2008. Március 17. - 21:12:24 » |
|
Nem tudjátok nekem is van benne EGéR?Rögvest kiírtom.Nem is értem mi szerepe van tulajdonképpen!Környezetvédelem?Mit csökkent?kéndioxid?Tudja valaki?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #457 Dátum: 2008. Március 17. - 21:26:01 » |
|
Nem tudjátok nekem is van benne EGéR?Rögvest kiírtom.Nem is értem mi szerepe van tulajdonképpen!Környezetvédelem?Mit csökkent?kéndioxid?Tudja valaki?
Az EURO lV mínősítéshez kell. Ezzel szabályózzák a károsanyag kibocsájtást. Nagyjából ennyit értettem meg abból, amit a szerelő mondott.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
mostnemtom
|
|
« Hozzászólás #458 Dátum: 2008. Március 17. - 21:57:55 » |
|
Az EURO lV mínősítéshez kell. Ezzel szabályózzák a károsanyag kibocsájtást. Nagyjából ennyit értettem meg abból, amit a szerelő mondott. Ez azért gáz, mi szívunk itt az egértől, többet eszik, gyengébb, mindezt az euro 4 ért! Azért megkérdezném a rengeteg elavult busz, teherautó stb. velük mi van?Széntüzelésű hőerőművek?és még sorolhatnám!!!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #459 Dátum: 2008. Március 17. - 21:59:14 » |
|
Az EURO lV mínősítéshez kell. Ezzel szabályózzák a károsanyag kibocsájtást. Nagyjából ennyit értettem meg abból, amit a szerelő mondott. Ez azért gáz, mi szívunk itt az egértől, többet eszik, gyengébb, mindezt az euro 4 ért! Azért megkérdezném a rengeteg elavult busz, teherautó stb. velük mi van?Széntüzelésű hőerőművek?és még sorolhatnám!!! No comment...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #460 Dátum: 2008. Március 17. - 22:23:58 » |
|
A BELSŐÉGÉSŰ MOTOR KIPUFOGÓGÁZ VISSZAVEZETÉSE
A kipufogógáz-visszavezetés (EGR(1), Exhaust Gas Recirculation) hatékony megoldás a motorban képződő károsanyagok mennyiségének csökkentésére.
A kipufogógáz-visszavezetéssel csökkenthetők:
NOx (nitrogén oxidok),
CH és CO (szénhidrogén, szénmonoxid) kibocsátás.
Kipufogógáz-visszavezetésnek a motor hengereiben egy munkaciklus alatt elégett tüzelőanyag égéstermékek egy részének visszajuttatását nevezzük. A motor hengereibe visszajuttatott kipufogógáz az égésben csak a benne található oxidálható molekulák mértékéig vesz részt. A kipufogógázban elégetlen CH és CO molekulák esetleges további oxidációja csökkenti a károsanyag-kibocsátást. A kipufogógáz visszavezetésével megnő a hengerbe bejutó töltet mennyisége, a nagyobb töltethez többnyire nagyobb fojtószelep-nyitás és ennek hatására kisebb szívóellenállás tartozik, mely az alábbi előnyökkel rendelkezik, változatlan nagyságú teljesítmény mellett:
a hatásfok javul,
a fajlagos tüzelőanyag-fogyasztás csökken,
csökken az égési csúcshőmérséklet,
csökken a NOx emisszió.
Az égésfolyamatban részt nem vevő kipufogógáz előnyei mellett bizonyos hátrányokkal is rendelkezik: szikragyújtású motoroknál a lángfront terjedését akadályozza, rontja az égés minőségét, a visszavezetett kipufogógáz felmelegítése hőveszteséget jelent, túl sok visszavezetett kipufogógáz gyulladás-kimaradást okozhat és a motor le is állhat.
A kipufogógáz-visszavezetésnek két fajtáját alkalmazzák: a külső kipufogógáz-visszavezetést,
a belső kipufogógáz-visszavezetést
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
mostnemtom
|
|
« Hozzászólás #461 Dátum: 2008. Március 17. - 22:28:02 » |
|
Köszönöm nagyon korrekt volt és leszűrtem belőle, hogy legalább annyit árt mint amennyit használ.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #462 Dátum: 2008. Március 18. - 08:17:12 » |
|
Annyit tudok, hogy a Rönó Lagúnában van és ki is nyirta a motorját Anyóséknak. 3 éves volt az autó /75.000 Km/. Computer jelzett, rángatott. Hengerfejköszörülés, szelepcserék és egyéb nyalánkságok a garancia utolsó másodperceiben. Különben 300 eFt lett volna alaphangon. 1 hétig csinálták, addig egy Logant kaptak cserébe. Utána ment is a levesbe a paripa ...
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
leslie01
Friss hús
Nem elérhető
cool
|
|
« Hozzászólás #463 Dátum: 2008. Március 18. - 10:41:01 » |
|
A BELSŐÉGÉSŰ MOTOR KIPUFOGÓGÁZ VISSZAVEZETÉSE
A kipufogógáz-visszavezetés (EGR(1), Exhaust Gas Recirculation) hatékony megoldás a motorban képződő károsanyagok mennyiségének csökkentésére.
A kipufogógáz-visszavezetéssel csökkenthetők:
NOx (nitrogén oxidok),
CH és CO (szénhidrogén, szénmonoxid) kibocsátás.
Kipufogógáz-visszavezetésnek a motor hengereiben egy munkaciklus alatt elégett tüzelőanyag égéstermékek egy részének visszajuttatását nevezzük. A motor hengereibe visszajuttatott kipufogógáz az égésben csak a benne található oxidálható molekulák mértékéig vesz részt. A kipufogógázban elégetlen CH és CO molekulák esetleges további oxidációja csökkenti a károsanyag-kibocsátást. A kipufogógáz visszavezetésével megnő a hengerbe bejutó töltet mennyisége, a nagyobb töltethez többnyire nagyobb fojtószelep-nyitás és ennek hatására kisebb szívóellenállás tartozik, mely az alábbi előnyökkel rendelkezik, változatlan nagyságú teljesítmény mellett:
a hatásfok javul,
a fajlagos tüzelőanyag-fogyasztás csökken,
csökken az égési csúcshőmérséklet,
csökken a NOx emisszió.
Az égésfolyamatban részt nem vevő kipufogógáz előnyei mellett bizonyos hátrányokkal is rendelkezik: szikragyújtású motoroknál a lángfront terjedését akadályozza, rontja az égés minőségét, a visszavezetett kipufogógáz felmelegítése hőveszteséget jelent, túl sok visszavezetett kipufogógáz gyulladás-kimaradást okozhat és a motor le is állhat.
A kipufogógáz-visszavezetésnek két fajtáját alkalmazzák: a külső kipufogógáz-visszavezetést,
a belső kipufogógáz-visszavezetést
Igen ez mind szép és jó amit írtál csak a normál égéshez tiszta levegő kell-ene ! a műszer tömeget mér és nem minőséget ! Az 1-15-ős arányt a komputer a koszos levegőből sosem találja ki ! Mert az mindig változó hogy milyen arányban ég el ! csak az a baj hogy más motorok egr nélkül is tudják ezt a co-t ! de sajnos nekünk ez jutott !
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #464 Dátum: 2008. Március 18. - 10:49:50 » |
|
Én úgy tudom, hogy az EURO lV besorolás miatt kötelező az EGR megléte. Csak van. akinek jobban sikerül aplikálni, van akinek nem. De javítsatok ki, ha rosszul tudnám!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|