Lacetti klub fórum
2024. November 02. - 00:21:20 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 103   Le

Szerző Téma: Torpanás és EGR szelep  (Megtekintve 553521 alkalommal)
Stocz
Adminisztrátor
Törzstag
Nem elérhető Nem elérhető

« Hozzászólás #75 Dátum: 2007. Október 11. - 14:37:56 »

Könyv szerint javasolt a 30 mp-es melegítés.
Én soha nem indulok el melegítés nélkül, min. a fenti időt tartom. Ahogy hül a kinti hőmérséklet növelem ezt az időt (érzés szerint).
Környezetvédelem miatt nem javasolják a melegítést, de a motornak jót tesz: amíg hideg az olaj, nem jut minden kis résbe annyi, amennyi kellene. Ha ekkor terheled a motort jobban fog kopni.
Naplózva
cápaFeri
Törzstag
*

cettim

« Hozzászólás #76 Dátum: 2007. Október 11. - 14:51:47 »

Amíg kitolatok az udvarból és becsukom a kaput eltelik vagy 90 mp is. De sosem tolom neki félgáznál jobban addig, amíg legalább 50 fokot el nem éri a mutató. Teljes üzemi hőmérsékletig sosincs padló és előzés sem.
Naplózva

"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
Jopek
Globális moderátor
Ezredes

1.4 HB Star AC+LPG

« Hozzászólás #77 Dátum: 2007. Október 11. - 15:00:25 »

Én soha nem indulok el melegítés nélkül, min. a fenti időt tartom. Ahogy hül a kinti hőmérséklet növelem ezt az időt (érzés szerint).
Környezetvédelem miatt nem javasolják a melegítést, de a motornak jót tesz: amíg hideg az olaj, nem jut minden kis résbe annyi, amennyi kellene. Ha ekkor terheled a motort jobban fog kopni.

O.K. Nyílván sarkosan fogalmaztam . Én sem úgy indulok , hogy beindul aztán gázt neki . Indítás után nyilván akad teendő ami megfelelő időt ad a motornak a melegedésre / kertkapu , garázsajtó becsukása , mindenkinek szokása szerint / A fontos szerintem is a külső hőmérséklet figyelembevétele , de erre inkább ráérezni kell mint sem a stoppert nézni . A motor hangján úgyis hallod ha kegyelemért / melegítésért / könyörög !
Naplózva
R*R
Teljes tag

« Hozzászólás #78 Dátum: 2007. Október 11. - 15:29:21 »

A "TORPANÁS" jelentkezik-e pl. 2. fokozatban- gázpedál szabadon- közel vízszintes aszfaltúton?
Már aki egyébként panaszkodik rá... /természetesen jár a motor és 2. sebességben van/
Naplózva
cápaFeri
Törzstag
*

cettim

« Hozzászólás #79 Dátum: 2007. Október 11. - 17:29:24 »

O.K. Nyílván sarkosan fogalmaztam . Én sem úgy indulok , hogy beindul aztán gázt neki . Indítás után nyilván akad teendő ami megfelelő időt ad a motornak a melegedésre / kertkapu , garázsajtó becsukása , mindenkinek szokása szerint / A fontos szerintem is a külső hőmérséklet figyelembevétele , de erre inkább ráérezni kell mint sem a stoppert nézni . A motor hangján úgyis hallod ha kegyelemért / melegítésért / könyörög !

Sőt! Elvetemültek még a sebváltóolaj hőmérsékletére is ügyelnek! :-) Spec én sem erőltetem az egyes és a rükverz gyors kapcsolását hidegben.
Naplózva

"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
sandor
Friss hús
*

« Hozzászólás #80 Dátum: 2007. Október 11. - 17:55:43 »

MELEGÍTÉS Köszönöm a kimerítő válaszokat.Én is így gondoltam.
üdv
Naplózva
ladlac
Adminisztrátor
Törzstag

SW RedRock Radarral

« Hozzászólás #81 Dátum: 2007. Október 11. - 18:02:27 »

Ez a torpanás csak az 1.4-eseknél van, vagy a 1.6 és 1.8-nál is lehet? Nekem 1.6 9500 km de még szerencsére nem ismerem ezt az érzést.
Naplózva

Ne száguldj   gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
kripic
Kábelbarát
Ezredes

Lacetti 1.6 SW Elite (Powered by sütiszörny...)

« Hozzászólás #82 Dátum: 2007. Október 11. - 19:13:33 »

A "TORPANÁS" jelentkezik-e pl. 2. fokozatban- gázpedál szabadon- közel vízszintes aszfaltúton?
Már aki egyébként panaszkodik rá... /természetesen jár a motor és 2. sebességben van/
Halihó!
Amikor még toporgott, azt bármilyen sebességfokozatban érezni lehetett, de különösen 5.-ben és akkor, amikor a laza gurulásból újra finoman gázt adtam (Ja, és járt ám a motor... Vigyorog)
Az egér lezárása után semmi hasonló...
Naplózva
kripic
Kábelbarát
Ezredes

« Hozzászólás #83 Dátum: 2007. Október 11. - 19:15:44 »

Ez a torpanás csak az 1.4-eseknél van, vagy a 1.6 és 1.8-nál is lehet? Nekem 1.6 9500 km de még szerencsére nem ismerem ezt az érzést.
Nekem is 20000 körül kezdte...  (sárgalámpa nélkül) Ja, és 1.6-os...
Naplózva
ladlac
Adminisztrátor
Törzstag

SW RedRock Radarral

« Hozzászólás #84 Dátum: 2007. Október 11. - 19:17:27 »

Nekem is 20000 körül kezdte...  (sárgalámpa nélkül) Ja, és 1.6-os...
Ennek nem örülök!!!!
Naplózva

Ne száguldj   gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
kripic
Kábelbarát
Ezredes

« Hozzászólás #85 Dátum: 2007. Október 11. - 19:18:22 »

... Ahogy hül a kinti hőmérséklet növelem ezt az időt (érzés szerint).
... a motornak jót tesz: amíg hideg az olaj, nem jut minden kis résbe annyi, amennyi kellene. ...

Na ezért jav. az 5W-30 olaj... (talán  )
Naplózva
bzsazsa
Teljes tag

« Hozzászólás #86 Dátum: 2007. Október 11. - 20:37:52 »

Tényleg valaki tud olyan lacsist akinek 1.8-as motorja van és panaszkodott volna valamilyen hibára?
Naplózva
cápaFeri
Törzstag
*

cettim

« Hozzászólás #87 Dátum: 2007. Október 12. - 01:15:15 »

Most, hogy lezártam az EGR-t, gondoltam valamivel át kéne öblíteni a rendszert, hátha nekem is van koromlerakódás a fojtószelepháznál, szelepeknél. Olvasgatom többfelé az adalékokat. Mit tegyek bele? Látom, hogy van Spuri, amiből 250ml 2000 pénz, ez 250 liter benyához való. De ebből is van két féle:rózsaszín meg kék. Aztán van STP, ti éppen a sárgát említettétek. Ez szintén 250 ml, 2000 pénz, de ez egy tankhoz 50-60 liter kell.
Javaslat?
« Utoljára szerkesztve: 2007. Október 12. - 01:25:36 írta cápaFeri » Naplózva

kripic
Kábelbarát
Ezredes

« Hozzászólás #88 Dátum: 2007. Október 12. - 09:33:17 »

Most, hogy lezártam az EGR-t, gondoltam valamivel át kéne öblíteni a rendszert, hátha nekem is van koromlerakódás... Mit tegyek bele? Látom, hogy van Spuri, amiből 250ml 2000 pénz, ez 250 liter benyához való. De ebből is van két féle:rózsaszín meg kék. Aztán van STP, ti éppen a sárgát említettétek. Ez szintén 250 ml, 2000 pénz, de ez egy tankhoz 50-60 liter kell.
Javaslat?
A sárga STP biztosan használ... Amikor belelöttyintettem, utána kissé csökkent a rángatódzás, bár nem szűnt meg teljesen.
És ez után zártam le az EGR-t...

Viszont hol adják ilyen drágán...? Emlékeim szerint én 1100 körül vettem, talán a Norauto-nál...
Naplózva
athee
Adminisztrátor
Ezredes

Lacetti 1.4 Star HB

« Hozzászólás #89 Dátum: 2007. Október 12. - 09:38:09 »

Most, hogy lezártam az EGR-t, gondoltam valamivel át kéne öblíteni a rendszert, hátha nekem is van koromlerakódás... Mit tegyek bele? Látom, hogy van Spuri, amiből 250ml 2000 pénz, ez 250 liter benyához való. De ebből is van két féle:rózsaszín meg kék. Aztán van STP, ti éppen a sárgát említettétek. Ez szintén 250 ml, 2000 pénz, de ez egy tankhoz 50-60 liter kell.
Javaslat?
A sárga STP biztosan használ... Amikor belelöttyintettem, utána kissé csökkent a rángatódzás, bár nem szűnt meg teljesen.
És ez után zártam le az EGR-t...

Viszont hol adják ilyen drágán...? Emlékeim szerint én 1100 körül vettem, talán a Norauto-nál...

Ez tényleg drága. Benzikúton is 1400-1500 körül mozog. 
Naplózva
Oldalak: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 103   Fel

Ugrás: