cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #915 Dátum: 2009. November 26. - 12:16:22 » |
|
Kérdésem lenne megen.... Eddig volt egy AMD Sempron 2600+ 1,83 GHz-en futó proci. Most cserélném egy AMD Athlon XP 3200+ 2,2 GHz-esre. Kérdés az, hogy hűtőt, ventilátort is kell cserélnem?
Szerintem mivel ugyanolyan a socket, nem kell cserélni. Hacsak azért nem mert az Athlon a nagyobb teljesítmény mellé több hőt is termel... A Sempron kb 60W-ot termel, az Athlon XP maximum 77W-ot . Még ha termelné....de fogyasztja!!! Köszönöm a tanácsokat. Asszem a kencézés (na meg az otthoni barkácsolásos lesarkazás) miatt a cserét úgyis ismerős szervízben csináltatom, velük is megnézetem, hogy a procicsere, videókari csere és RAM bővítés összesen nem terheli-e túl a tápot.
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #916 Dátum: 2009. November 26. - 13:20:05 » |
|
Kérdésem lenne megen.... Eddig volt egy AMD Sempron 2600+ 1,83 GHz-en futó proci. Most cserélném egy AMD Athlon XP 3200+ 2,2 GHz-esre. Kérdés az, hogy hűtőt, ventilátort is kell cserélnem?
Szerintem mivel ugyanolyan a socket, nem kell cserélni. Hacsak azért nem mert az Athlon a nagyobb teljesítmény mellé több hőt is termel... A Sempron kb 60W-ot termel, az Athlon XP maximum 77W-ot . Még ha termelné....de fogyasztja!!! Köszönöm a tanácsokat. Asszem a kencézés (na meg az otthoni barkácsolásos lesarkazás) miatt a cserét úgyis ismerős szervízben csináltatom, velük is megnézetem, hogy a procicsere, videókari csere és RAM bővítés összesen nem terheli-e túl a tápot. Kimaradt az idézőjel
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #917 Dátum: 2009. November 26. - 19:13:20 » |
|
Megoldódott a freemail-es problémám. Van egy olyan lehetőség a belépéskor, hogy biztonságos belépés. Na azt bepipálva rendesen bejőn az oldal
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #918 Dátum: 2009. November 26. - 22:37:24 » |
|
Megoldódott a freemail-es problémám. Van egy olyan lehetőség a belépéskor, hogy biztonságos belépés. Na azt bepipálva rendesen bejőn az oldal Régebben nekem is volt gondom a freemaillel, le is szoktam róla... Nem tud valaki olyan memóriatesztelő progit, amit nem kell kiírni CD-re, hanem csak el kell indítani? Tettem be új Ramokat és kíváncsi lennék rá, hogy hibátlanok-e?
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
Kékvillám :)
|
|
« Hozzászólás #919 Dátum: 2009. November 27. - 19:01:51 » |
|
Megoldódott a freemail-es problémám. Van egy olyan lehetőség a belépéskor, hogy biztonságos belépés. Na azt bepipálva rendesen bejőn az oldal Régebben nekem is volt gondom a freemaillel, le is szoktam róla... Nem tud valaki olyan memóriatesztelő progit, amit nem kell kiírni CD-re, hanem csak el kell indítani? Tettem be új Ramokat és kíváncsi lennék rá, hogy hibátlanok-e? Everest. Rendszer stabilitás teszt.
|
|
|
Naplózva
|
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál Lacetti: Toyota:
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #920 Dátum: 2009. November 27. - 22:15:52 » |
|
Megoldódott a freemail-es problémám. Van egy olyan lehetőség a belépéskor, hogy biztonságos belépés. Na azt bepipálva rendesen bejőn az oldal Régebben nekem is volt gondom a freemaillel, le is szoktam róla... Nem tud valaki olyan memóriatesztelő progit, amit nem kell kiírni CD-re, hanem csak el kell indítani? Tettem be új Ramokat és kíváncsi lennék rá, hogy hibátlanok-e? Everest. Rendszer stabilitás teszt. Köszi! Most viszont nagyobb gondom van! Adott a gépem A7V880 lappal. Megvan a 7600GS-es kártya és az új (egy Athlon XP3200+ nem új, de nekem az) proci is, valamint a memóriabővítés 2GB-ra. Betettem, bekötöttem mindkét áramvezetékét a videókarinak. Ledaráltam a régi drivert, feltettem az újat. Addig jó minden (net, stb), amíg valamelyik játékot el nem indítom. Ott aztán szétesik a kép. Valamikor már olyankor, amikor elindul a játék elején a demó, de valamikor szép a felbontás és csak akkor kockázódik be és esik széta kép, amikor elindulna a játék. Hülye zöldes lilás színek lesznek, valamikor fekete háromszögek. 3Dmark 2001-ben sincs kép, csak fekete árnyak, teljes káosz. Amúgy lefut végig. A csavar ott van az egészben, hogy a fiam gépében tökéletesen működik ez a videokártya. Feltekertem a NFSMW-ben maximumra a felbontást meg mindent és tökéletesen vitte a kis P4 a maga 768MB memóriájával. A 3DMark is szuperul fut. Mi a tököm lehet? Nem akakrom addig újratelepíteni az egész gépet, amíg legalább halvány menekülőút van arra, hogy vissza kell tennem a régi videókarit. A másik csak egy kérdés lenne. AMD procit meddig szabad hőmérsékletben felengedni? A régi hűtőt lecseréltük, mert pár perc everestes 100%-os teszt után 60 fok fölé ment. Most egy nagyobb hűtő van benne nagyobb ventivel és potméterrel. Viszont ez elég hangos amikor maxon megy (4400/perc). Ha ráengedem az everestet, akkor ez is 60 fok közelébe megy terhelésnél. Terhelés nélkül 53-55 fokon eldöcög 2000-2500 fordulatnál is. Neten láttam, hogy ezek a procik max 85 fokig mehetnek. Létezik az, hogy az AMD-k 60 fok körül érzik jól magukat? (beépítésnél volt kence, szakember csinálta, úgyhogy nem kente össze azokat az L-es kütyüket, amiko melegedést okozhatnának) (Most is pl félfordulatnál csak nettel: vinyó 35 fok, videókari 44 fok, proci 55 fok, alaplap 39fok.)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Krisz
|
|
« Hozzászólás #921 Dátum: 2009. November 27. - 22:23:09 » |
|
Feltelepitettem a windows 7 ultimate-t.Regisztrált végleges verzió.Persze nagyon nem vártam tőle sokat csalódva a vista miatt annó,de ez az oprendszer nagyon bejön,és már most annyi apró alkalmazás teszi szinesebbé hogy rengeteg.Azonfelül a gyorsasága megfogott.Aki teheti térjen át!Beszerzésben segitek. Többit pü-ben.
|
|
|
Naplózva
|
06 70/22 11 222
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #922 Dátum: 2009. November 27. - 22:43:40 » |
|
Megoldódott a freemail-es problémám. Van egy olyan lehetőség a belépéskor, hogy biztonságos belépés. Na azt bepipálva rendesen bejőn az oldal Régebben nekem is volt gondom a freemaillel, le is szoktam róla... Nem tud valaki olyan memóriatesztelő progit, amit nem kell kiírni CD-re, hanem csak el kell indítani? Tettem be új Ramokat és kíváncsi lennék rá, hogy hibátlanok-e? Everest. Rendszer stabilitás teszt. Köszi! Most viszont nagyobb gondom van! Adott a gépem A7V880 lappal. Megvan a 7600GS-es kártya és az új (egy Athlon XP3200+ nem új, de nekem az) proci is, valamint a memóriabővítés 2GB-ra. Betettem, bekötöttem mindkét áramvezetékét a videókarinak. Ledaráltam a régi drivert, feltettem az újat. Addig jó minden (net, stb), amíg valamelyik játékot el nem indítom. Ott aztán szétesik a kép. Valamikor már olyankor, amikor elindul a játék elején a demó, de valamikor szép a felbontás és csak akkor kockázódik be és esik széta kép, amikor elindulna a játék. Hülye zöldes lilás színek lesznek, valamikor fekete háromszögek. 3Dmark 2001-ben sincs kép, csak fekete árnyak, teljes káosz. Amúgy lefut végig. A csavar ott van az egészben, hogy a fiam gépében tökéletesen működik ez a videokártya. Feltekertem a NFSMW-ben maximumra a felbontást meg mindent és tökéletesen vitte a kis P4 a maga 768MB memóriájával. A 3DMark is szuperul fut. Mi a tököm lehet? Nem akakrom addig újratelepíteni az egész gépet, amíg legalább halvány menekülőút van arra, hogy vissza kell tennem a régi videókarit. A másik csak egy kérdés lenne. AMD procit meddig szabad hőmérsékletben felengedni? A régi hűtőt lecseréltük, mert pár perc everestes 100%-os teszt után 60 fok fölé ment. Most egy nagyobb hűtő van benne nagyobb ventivel és potméterrel. Viszont ez elég hangos amikor maxon megy (4400/perc). Ha ráengedem az everestet, akkor ez is 60 fok közelébe megy terhelésnél. Terhelés nélkül 53-55 fokon eldöcög 2000-2500 fordulatnál is. Neten láttam, hogy ezek a procik max 85 fokig mehetnek. Létezik az, hogy az AMD-k 60 fok körül érzik jól magukat? (beépítésnél volt kence, szakember csinálta, úgyhogy nem kente össze azokat az L-es kütyüket, amiko melegedést okozhatnának) (Most is pl félfordulatnál csak nettel: vinyó 35 fok, videókari 44 fok, proci 55 fok, alaplap 39fok.) Próbáld frissíteni a directX-et, a VGA drivert. Ha nem segít, és ha jól értem a VGA kieg tápos... akkor nézd meg, hogy a tápod teljesítménye elég e a VGA-hoz. A proci hőfoka lehetne alacsonyabb is, de nem vészes a dolog. Hozzánk hoztak be úgy gépet (sulinetes) még új korában, hogy picit melegszik a proci. Na mondom mi lehet. Szétszedem, és csodálkozva láttam, hogy az AMD proci (939) hűtőbordájának az aljáról a paszta védő műanyagot nem vették le. A proci gyári száma már egész frankón beleolvadt. És még így is működött, csak kicsit magasabb hőfokon. Na ha jól emlékszem az produkál bios alatt 80 fokot
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #923 Dátum: 2009. November 27. - 23:20:53 » |
|
Megoldódott a freemail-es problémám. Van egy olyan lehetőség a belépéskor, hogy biztonságos belépés. Na azt bepipálva rendesen bejőn az oldal Régebben nekem is volt gondom a freemaillel, le is szoktam róla... Nem tud valaki olyan memóriatesztelő progit, amit nem kell kiírni CD-re, hanem csak el kell indítani? Tettem be új Ramokat és kíváncsi lennék rá, hogy hibátlanok-e? Everest. Rendszer stabilitás teszt. Köszi! Most viszont nagyobb gondom van! Adott a gépem A7V880 lappal. Megvan a 7600GS-es kártya és az új (egy Athlon XP3200+ nem új, de nekem az) proci is, valamint a memóriabővítés 2GB-ra. Betettem, bekötöttem mindkét áramvezetékét a videókarinak. Ledaráltam a régi drivert, feltettem az újat. Addig jó minden (net, stb), amíg valamelyik játékot el nem indítom. Ott aztán szétesik a kép. Valamikor már olyankor, amikor elindul a játék elején a demó, de valamikor szép a felbontás és csak akkor kockázódik be és esik széta kép, amikor elindulna a játék. Hülye zöldes lilás színek lesznek, valamikor fekete háromszögek. 3Dmark 2001-ben sincs kép, csak fekete árnyak, teljes káosz. Amúgy lefut végig. A csavar ott van az egészben, hogy a fiam gépében tökéletesen működik ez a videokártya. Feltekertem a NFSMW-ben maximumra a felbontást meg mindent és tökéletesen vitte a kis P4 a maga 768MB memóriájával. A 3DMark is szuperul fut. Mi a tököm lehet? Nem akakrom addig újratelepíteni az egész gépet, amíg legalább halvány menekülőút van arra, hogy vissza kell tennem a régi videókarit. A másik csak egy kérdés lenne. AMD procit meddig szabad hőmérsékletben felengedni? A régi hűtőt lecseréltük, mert pár perc everestes 100%-os teszt után 60 fok fölé ment. Most egy nagyobb hűtő van benne nagyobb ventivel és potméterrel. Viszont ez elég hangos amikor maxon megy (4400/perc). Ha ráengedem az everestet, akkor ez is 60 fok közelébe megy terhelésnél. Terhelés nélkül 53-55 fokon eldöcög 2000-2500 fordulatnál is. Neten láttam, hogy ezek a procik max 85 fokig mehetnek. Létezik az, hogy az AMD-k 60 fok körül érzik jól magukat? (beépítésnél volt kence, szakember csinálta, úgyhogy nem kente össze azokat az L-es kütyüket, amiko melegedést okozhatnának) (Most is pl félfordulatnál csak nettel: vinyó 35 fok, videókari 44 fok, proci 55 fok, alaplap 39fok.) Próbáld frissíteni a directX-et, a VGA drivert. Ha nem segít, és ha jól értem a VGA kieg tápos... akkor nézd meg, hogy a tápod teljesítménye elég e a VGA-hoz. A proci hőfoka lehetne alacsonyabb is, de nem vészes a dolog. Hozzánk hoztak be úgy gépet (sulinetes) még új korában, hogy picit melegszik a proci. Na mondom mi lehet. Szétszedem, és csodálkozva láttam, hogy az AMD proci (939) hűtőbordájának az aljáról a paszta védő műanyagot nem vették le. A proci gyári száma már egész frankón beleolvadt. És még így is működött, csak kicsit magasabb hőfokon. Na ha jól emlékszem az produkál bios alatt 80 fokot A driverekből frisseket raktam. A tápom elegendő kell, hogy legyen, mert fiaméban ugyanazon Codegen 350W-oson ment szépen minden ezzel a kártyával, mint ami az enyémen nem megy. Műanyagot levették, valami titan venti van fent. Elég gagyinak néz ki, giccses is, mert kéken világít, de nem volt olyan másik raktáron, ami erre a socket 462-re fogatható lett volna. Csak egy kapcsos volt, ami meg nem elég és könnyen letörheti a műanyag foglalat fülét.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #924 Dátum: 2009. November 27. - 23:28:58 » |
|
Ja még annyit...ami a két gép közötti különbséget illeti: csak annyi, hogy a fiaméban nem volt procicsere. És ott megy. Nem lehet, hogy itt a bibi?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #925 Dátum: 2009. November 28. - 13:03:33 » |
|
Ja még annyit...ami a két gép közötti különbséget illeti: csak annyi, hogy a fiaméban nem volt procicsere. És ott megy. Nem lehet, hogy itt a bibi?
Ha ugyanaz a tokozása a két gépnek, akkor a proci átrakásával kilehet próbálni. Volt már erre példa. 2 tök egyforma AMD gépet vett a Múzeum grafikai munkára, és az egyikre nem lehetett feltelepíteni a Photoshopot. Processzor átcseréltük a két gép között, és akkor a másikra nem ment fel Aztán egy játékterem rendelt 3 szintén egyforma gépet. Abban is az egyik proci szórakozott (AMD). 5-ből tehát 2 rossz. Na ezért utáljuk az AMD-t, és nem is forgalmazzuk, csak rendelésre hozunk.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #926 Dátum: 2009. November 28. - 20:10:11 » |
|
Ha ugyanaz a tokozása a két gépnek, akkor a proci átrakásával kilehet próbálni. Volt már erre példa. 2 tök egyforma AMD gépet vett a Múzeum grafikai munkára, és az egyikre nem lehetett feltelepíteni a Photoshopot. Processzor átcseréltük a két gép között, és akkor a másikra nem ment fel Aztán egy játékterem rendelt 3 szintén egyforma gépet. Abban is az egyik proci szórakozott (AMD). 5-ből tehát 2 rossz. Na ezért utáljuk az AMD-t, és nem is forgalmazzuk, csak rendelésre hozunk. A fiaméban egy P4B533 as lap van 2,4 GHz-es pentiummal. 3D markban videókari berakása előtt 5259 volt, utána 11693 ....lett a fiamnak egy jobb gépe én meg nem jutottam ötről hatra...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
baroti
|
|
« Hozzászólás #927 Dátum: 2009. November 28. - 20:16:32 » |
|
Hozzaertokhoz fordulnek, PC gondban. A 3 eves Laptopom egy furcsa kellemetlen szokast vett a felyebe, egy bizonyos ido utan (ami kb.1 ora +/-?) egyszeruen leall. Amit meg tapasztaltam az ugyben, hogy olyankor jocskan meleg a szellozo nyilas kornyeken. Ja es szinte kifelejtettem, egy Fujitsu Siemens AMILO L7320- rol van szoo. Ha van valakinek otlete, javaslata ez ugyben megkoszonnem.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #928 Dátum: 2009. November 28. - 20:20:15 » |
|
Hozzaertokhoz fordulnek, PC gondban. A 3 eves Laptopom egy furcsa kellemetlen szokast vett a felyebe, egy bizonyos ido utan (ami kb.1 ora +/-?) egyszeruen leall. Amit meg tapasztaltam az ugyben, hogy olyankor jocskan meleg a szellozo nyilas kornyeken. Ja es szinte kifelejtettem, egy Fujitsu Siemens AMILO L7320- rol van szoo. Ha van valakinek otlete, javaslata ez ugyben megkoszonnem.
Tuti ráférne egy belső tisztítás. Próbáld akksi nélkül használni, hogy úgy is leáll e.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
akidobos
|
|
« Hozzászólás #929 Dátum: 2009. November 28. - 20:25:36 » |
|
Lehet,hogy nem megy/leáll a venti és túlmelegszik,illetve mielőtt túlmelegedne leáll.Ez egy védelmi funkció a BIOS-ban. Nekem egy Acer notim van az csinált olyat régen,hogy alvó módból mikor visszahoztam,egyszerűen nem indult el a ventillátor és ugyanez volt az eredmény.A harmadik BIOS frissítés (remegő kézzel,szívemmel a torkomban)megoldotta a dolgot. De még mielőtt bármit is csinálsz,én is azt mondom,hogy alaposan tisztítsd ki.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|