cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #840 Dátum: 2009. November 15. - 19:26:54 » |
|
Szereztem egy jópofa játékot és kellene valami kormány hozzá, mert ezt már nem igazán lehet billentyűvel vezetni. Tunátok valami olcsó (alkalmi használatra, nem órákig való versenyzésre), de mégsem gagyi kormányt ajánlani? Milyen márkát, milyen csatlakozóval, stb? Pedálok meg váltó nem is kellenek, csak a kormány.
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #841 Dátum: 2009. November 15. - 20:43:10 » |
|
Volna egy kis problémám.A hétvégén letöltöttük a legújabb explorer 8-at a laptopomra.Azóta amikor olyan hozzászóláshoz szeretnék hozzászólni itt a fórumon,aminek a terjedelme akkora,hogy úgy kell az alját megkeresni az egérgörgővel,akkor az írás elkezdésekor és utána is állandóan felugrál a tetejére és nem látom hogy mit írok.Remélem érthető volt.Ha valaki tudná,hogy ez mitől van az számomra érthetően írja le,mert tök sötét vagyok ezekhez a dolgokhoz.Nem véletlenül ez az első hozzászólásom ebben a topicban. Kapcsold be a kompatibilitási nézetet.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #842 Dátum: 2009. November 15. - 20:44:05 » |
|
Szereztem egy jópofa játékot és kellene valami kormány hozzá, mert ezt már nem igazán lehet billentyűvel vezetni. Tunátok valami olcsó (alkalmi használatra, nem órákig való versenyzésre), de mégsem gagyi kormányt ajánlani? Milyen márkát, milyen csatlakozóval, stb? Pedálok meg váltó nem is kellenek, csak a kormány.
Logitech, bármilyen, ami neked megfelel. Nem fogsz csalódni benne.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #843 Dátum: 2009. November 15. - 21:25:26 » |
|
Vegyél ilyet, nem fogod megbánni. Logitech MOMO Van ennél olcsóbban is.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #844 Dátum: 2009. November 16. - 06:42:11 » |
|
Vegyél ilyet, nem fogod megbánni. Logitech MOMO Van ennél olcsóbban is. Logitech, bármilyen, ami neked megfelel. Nem fogsz csalódni benne. Köszönöm az infót! Lehet ennyit szánnék is rá. Annyit még had kérdezzek, hogyan lehet csatlakoztatni a géphez? Régebbi gépem van (esetleg ha ez segít: A7V880-as alaplap), hátul van USB szabadon, de más csatlakozót nem nagyon látok. Milyen hardverigénye van egy ilyennek? Fogja valamennyire a teljesítményt, vagy abszolút nem érezhető? (Van olyan játék a gépen, ami éppen elmegy és ha még ezzel is törődik a processzor, akkor lehet gáz lesz) Bocs a hülye kérdésekért, de ez már abszolút fehér folt nekem az informatikában. Még valami érdekelne, látom itt páran otthon vagytok ebben a témában. Egy P4B533-as alaplapba (asszem AGP8-as és jelenleg egy MX440-es 128 MB-os kártya van benne) bele lehet-e rakni egy GeForce FX5700LE-s 128 MB-os videókártyát, ami a fent említett A7V880-as lapban van (ez is asszem AGP8-as) jelenleg? Ha fizikailag lehetséges, akkor újra kell installálni a gépen lévő programokat, xp-t, játékokat? Ha meg lehet oldani ezt a cserét, akkor milyen lehetőség lenne az A7V880-asba egy erősebb kártyára? Persze ami nem múlja messze felül a gép képességeit az AMD Sempron 2600 procival és 1GB RAM-mal. Gondolom ha az előbb említettet újra kell telepíteni, akkor majd ezt is. Asszem most ez így kicsit sok volt, de hátha tudtok segíteni. Fiam így megkapná az én kártyámat, mert neki nem megy el egy-két dolog az MX440-es kártyával és nem az én gépemet nyúzná. Köszönöm!
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2009. November 16. - 06:45:07 írta cápaFeri »
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #845 Dátum: 2009. November 16. - 08:34:24 » |
|
A kormány 1db USB-vel csatlakozik a géphez. Én nem vettem észre, hogy lassítana a gépen.
A videokártya cserénél az Xp-t nem kell újra rakni, max az nvidia drivert, de szerintem még azt sem.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #846 Dátum: 2009. November 16. - 10:19:51 » |
|
A kormány 1db USB-vel csatlakozik a géphez. Én nem vettem észre, hogy lassítana a gépen.
A videokártya cserénél az Xp-t nem kell újra rakni, max az nvidia drivert, de szerintem még azt sem.
Azért a video kártya cseréje előtt mindenképpen csinálj mentést a fontos adatokról. Kártya csere elég gyakran fekteti ki a gépet (sajnos). A csere előtt töröld az eszközkezelőből a régi kártyát, majd kikapcsolás, régi kártya ki, új be, bekapcsolás, telepítés (új kártya programja).
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #847 Dátum: 2009. November 16. - 18:15:49 » |
|
Azért a video kártya cseréje előtt mindenképpen csinálj mentést a fontos adatokról. Kártya csere elég gyakran fekteti ki a gépet (sajnos). A csere előtt töröld az eszközkezelőből a régi kártyát, majd kikapcsolás, régi kártya ki, új be, bekapcsolás, telepítés (új kártya programja). Köszönöm a hasznos jótanácsokat!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Krisz
|
|
« Hozzászólás #848 Dátum: 2009. November 16. - 22:46:08 » |
|
Azért a video kártya cseréje előtt mindenképpen csinálj mentést a fontos adatokról. Kártya csere elég gyakran fekteti ki a gépet (sajnos). A csere előtt töröld az eszközkezelőből a régi kártyát, majd kikapcsolás, régi kártya ki, új be, bekapcsolás, telepítés (új kártya programja). Köszönöm a hasznos jótanácsokat! nvidia catalyst driver még tedd fel a jobb müködés érdekében
|
|
|
Naplózva
|
06 70/22 11 222
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #849 Dátum: 2009. November 17. - 09:45:21 » |
|
Azért a video kártya cseréje előtt mindenképpen csinálj mentést a fontos adatokról. Kártya csere elég gyakran fekteti ki a gépet (sajnos). A csere előtt töröld az eszközkezelőből a régi kártyát, majd kikapcsolás, régi kártya ki, új be, bekapcsolás, telepítés (új kártya programja). Köszönöm a hasznos jótanácsokat! nvidia catalyst driver még tedd fel a jobb müködés érdekében De első alkalommal csak a kártya eredeti driverét használd! Ha az egy ideig megfelelően működik (1 hétig biztosan nem tennék mást fel), akkor frissíts, fejlessz. tudom, hogy azt szokták javasolni, hogy mindíg a legfrissebb meghajtókat használja az ember, de sajnos az a saját tapasztalatom (különösen video kártya esetén), hogy ami jól működik egy régebbi meghajtóval az nem biztos, hogy jól működik egy újjal is. Pl. egy adott játék gond nélkül fut a régi meghajtóval, míg a frissítettel kép megjelenítési hibái vannak. Persze a Win. általános használatánál ez nem látszik! Tehát először teszt, és aztán frissítés. Szerintem. Különösen igaz ez az olyan meghajtókra mint pl. a Catalyst, ami nem egy konkrét kártyához kerül kiadásra, hanem az összes nvidia kártyához. Négy évszakos gumi esete. Ettől persze hasznos lehet, de csak óvatosan.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #850 Dátum: 2009. November 17. - 10:04:13 » |
|
A Catalyst nem ATI kártyákhoz van?
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #851 Dátum: 2009. November 17. - 19:05:36 » |
|
De igen.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Krisz
|
|
« Hozzászólás #852 Dátum: 2009. November 17. - 23:24:16 » |
|
De igen. nvidia-hoz is van. és ezt még mindenképpen ajánlom hogy telepicsd és mert játékhoz is hozzáigazitja a gépet+ramot nyersz.Ha feltetted és jónak látod irj,küldök hozzá valamit. http://download.chip.eu/hu/Advanced-SystemCare-Free_877390.html#
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2009. November 17. - 23:28:35 írta Krisz »
|
Naplózva
|
06 70/22 11 222
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #853 Dátum: 2009. November 19. - 10:02:03 » |
|
De igen. Catalyst az ATi-é, Detonator az NVIDIA-é (legalább is régen így volt, egy ideje meg nem foglalkozom vele). De a leírtakon ez nem változtat.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Krisz
|
|
« Hozzászólás #854 Dátum: 2009. November 19. - 11:17:35 » |