Stocz
|
|
« Hozzászólás #360 Dátum: 2008. November 10. - 14:37:58 » |
|
Tessék. Most meg a laptop állt le csak úgy, mintha kíhúztam volna a konnektorból. pont a kémprogiírtót futattam. Jaj, csak ne most könyököljön le! Se idő, se pénz új technikára vagy javítani!
Megoldódott?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #361 Dátum: 2008. November 10. - 14:55:52 » |
|
Hardveres szakik (Giovanni!!)! Help please! Van egy Fujitsu Scaleo gép (amivel múltkor is sz...tam [szórakoztam ]). Everest szerint az alaplap egy Asus A8NE-FM (mi az az FM?). Lapkakészlet nForce4-4x Északi híd - AMD Hammer IMC déli híd - na ezt nem írja ki a kis smucig, gondolom nvidiás Szép kis párosítás . A multkorjában meghalt ugye a video kártya benne. A gyári egy GForce volt, e helyett kapott egy ATI-t. Egy-két hétig rendben is volt minden, aztán eltűnt az internet (etherneten keresztül kapja). Kimentem, megnéztem, rendszer visszaállítás után megjött. Öröm. Korai volt. Egy-két bekapcsolás után internet megint el. Most is ezzel szenvedek (anyóséké, muszáj lenne megbütykölni). Minden újra bootolásnál változik a helyzet. Hol kap IP-t, hol nem (inkább nem). A kapcsolat (fizikailag) létrejön, érzékeli, hogy be van-e dugva a kábel. Kérdés: 1: Összeakadhat-e az ATI-s videó kártya az nVidiás hálózati vezérlővel? 2: Tönkrement a hálózati vezérlő is?? (nagyon nem lenne jó, mert ugye benne van a lapkakészletben. Akkor más is el fog halálozni ) Mitől? Everest szerint a táp stabil. SpeedFan a Vcpu-ban jelez rendszeres kis (0,3~0,4 V-os) csúcsokat, a 12 V-ban pedig még ennél is kisebb negatív eltéréseket. Melegedés? Néha bekapcsolás után a hálózati ikon felváltva jelzi azt, hogy nem kéri az IP címet, illetve hogy nincs is bedugva a kábel (ajaj). Ötletek?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #362 Dátum: 2008. November 10. - 15:27:25 » |
|
Néha bekapcsolás után a hálózati ikon felváltva jelzi azt, hogy nem kéri az IP címet, illetve hogy nincs is bedugva a kábel (ajaj).
Ötletek?
Hálózati kábel 100% hogy jó? Próbáld másik kábellel. Sokszor 1 szál kontaktos a 4ből.
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #363 Dátum: 2008. November 10. - 15:39:56 » |
|
Néha bekapcsolás után a hálózati ikon felváltva jelzi azt, hogy nem kéri az IP címet, illetve hogy nincs is bedugva a kábel (ajaj).
Ötletek?
Hálózati kábel 100% hogy jó? Próbáld másik kábellel. Sokszor 1 szál kontaktos a 4ből. Több kábellel, és több helyen (most itt van nálam a gép) is ki lett próbálva. Ugyan az a helyzet .
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #364 Dátum: 2008. November 10. - 16:23:21 » |
|
Tessék. Most meg a laptop állt le csak úgy, mintha kíhúztam volna a konnektorból. pont a kémprogiírtót futattam. Jaj, csak ne most könyököljön le! Se idő, se pénz új technikára vagy javítani!
Megoldódott? Nyúzom, ha megint előjön, akkor viszem Dr. Kotászhoz. Az asztalit elég jól megoldották.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
Kékvillám :)
|
|
« Hozzászólás #365 Dátum: 2008. November 10. - 18:49:25 » |
|
Hardveres szakik (Giovanni!!)! Help please! Van egy Fujitsu Scaleo gép (amivel múltkor is sz...tam [szórakoztam ]). Everest szerint az alaplap egy Asus A8NE-FM (mi az az FM?). Lapkakészlet nForce4-4x Északi híd - AMD Hammer IMC déli híd - na ezt nem írja ki a kis smucig, gondolom nvidiás Szép kis párosítás . A multkorjában meghalt ugye a video kártya benne. A gyári egy GForce volt, e helyett kapott egy ATI-t. Egy-két hétig rendben is volt minden, aztán eltűnt az internet (etherneten keresztül kapja). Kimentem, megnéztem, rendszer visszaállítás után megjött. Öröm. Korai volt. Egy-két bekapcsolás után internet megint el. Most is ezzel szenvedek (anyóséké, muszáj lenne megbütykölni). Minden újra bootolásnál változik a helyzet. Hol kap IP-t, hol nem (inkább nem). A kapcsolat (fizikailag) létrejön, érzékeli, hogy be van-e dugva a kábel. Kérdés: 1: Összeakadhat-e az ATI-s videó kártya az nVidiás hálózati vezérlővel? 2: Tönkrement a hálózati vezérlő is?? (nagyon nem lenne jó, mert ugye benne van a lapkakészletben. Akkor más is el fog halálozni ) Mitől? Everest szerint a táp stabil. SpeedFan a Vcpu-ban jelez rendszeres kis (0,3~0,4 V-os) csúcsokat, a 12 V-ban pedig még ennél is kisebb negatív eltéréseket. Melegedés? Néha bekapcsolás után a hálózati ikon felváltva jelzi azt, hogy nem kéri az IP címet, illetve hogy nincs is bedugva a kábel (ajaj). Ötletek? Ha tudsz, próbálj bele egy PCI-s 10/100-as hálókártyát.
|
|
|
Naplózva
|
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál Lacetti: Toyota:
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #366 Dátum: 2008. November 10. - 20:23:57 » |
|
Hardveres szakik (Giovanni!!)! Help please! Van egy Fujitsu Scaleo gép (amivel múltkor is sz...tam [szórakoztam ]). Everest szerint az alaplap egy Asus A8NE-FM (mi az az FM?). Lapkakészlet nForce4-4x Északi híd - AMD Hammer IMC déli híd - na ezt nem írja ki a kis smucig, gondolom nvidiás Szép kis párosítás . A multkorjában meghalt ugye a video kártya benne. A gyári egy GForce volt, e helyett kapott egy ATI-t. Egy-két hétig rendben is volt minden, aztán eltűnt az internet (etherneten keresztül kapja). Kimentem, megnéztem, rendszer visszaállítás után megjött. Öröm. Korai volt. Egy-két bekapcsolás után internet megint el. Most is ezzel szenvedek (anyóséké, muszáj lenne megbütykölni). Minden újra bootolásnál változik a helyzet. Hol kap IP-t, hol nem (inkább nem). A kapcsolat (fizikailag) létrejön, érzékeli, hogy be van-e dugva a kábel. Kérdés: 1: Összeakadhat-e az ATI-s videó kártya az nVidiás hálózati vezérlővel? 2: Tönkrement a hálózati vezérlő is?? (nagyon nem lenne jó, mert ugye benne van a lapkakészletben. Akkor más is el fog halálozni ) Mitől? Everest szerint a táp stabil. SpeedFan a Vcpu-ban jelez rendszeres kis (0,3~0,4 V-os) csúcsokat, a 12 V-ban pedig még ennél is kisebb negatív eltéréseket. Melegedés? Néha bekapcsolás után a hálózati ikon felváltva jelzi azt, hogy nem kéri az IP címet, illetve hogy nincs is bedugva a kábel (ajaj). Ötletek? Ha tudsz, próbálj bele egy PCI-s 10/100-as hálókártyát. Igen, ez van folyamatban. Csak tartok egy kicsit az eredménytől. Meg gondoltam, addig is tájékozódom. Abból nem lehet baj. Majd beszámolok a fejleményekről. Most feltolok rá egy Linuxot. Ha ott is gondja van. Akkor biztosan hardver.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #367 Dátum: 2008. November 11. - 13:44:10 » |
|
Kész vagyok ettől a géptől! Ment bele PCI-os hálókártya. Egyszer elindul vele a gép, egyszer nem (se kép, se hang. csak a ventik forognak). Ha elindul, akkor ugyan az a jelenség, mint az alaplapi csatolóval: nem kap IP-t. A BIOS-ban folyamatosan elállítódik a dátum. Más nem (legalább is nem veszem észre). Nem hisztizik, hogy gyenge az elem. Gombelem ki, megmér, jó. Akkor most mi van??
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
Kékvillám :)
|
|
« Hozzászólás #368 Dátum: 2008. November 11. - 13:43:43 » |
|
Kész vagyok ettől a géptől! Ment bele PCI-os hálókártya. Egyszer elindul vele a gép, egyszer nem (se kép, se hang. csak a ventik forognak). Ha elindul, akkor ugyan az a jelenség, mint az alaplapi csatolóval: nem kap IP-t. A BIOS-ban folyamatosan elállítódik a dátum. Más nem (legalább is nem veszem észre). Nem hisztizik, hogy gyenge az elem. Gombelem ki, megmér, jó. Akkor most mi van?? Másik tápegység...
|
|
|
Naplózva
|
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál Lacetti: Toyota:
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #369 Dátum: 2008. November 11. - 14:56:20 » |
|
Kész vagyok ettől a géptől! Ment bele PCI-os hálókártya. Egyszer elindul vele a gép, egyszer nem (se kép, se hang. csak a ventik forognak). Ha elindul, akkor ugyan az a jelenség, mint az alaplapi csatolóval: nem kap IP-t. A BIOS-ban folyamatosan elállítódik a dátum. Más nem (legalább is nem veszem észre). Nem hisztizik, hogy gyenge az elem. Gombelem ki, megmér, jó. Akkor most mi van?? Másik tápegység... Ez aranyos. Most már a +LAN kártya nélkül is ezt csinálja .
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #370 Dátum: 2008. November 11. - 21:00:38 » |
|
Giovanni, küldtem PÜ-t
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #371 Dátum: 2008. November 12. - 17:54:11 » |
|
Javítottam, ce mivel nem olvassátok vissza: a tintapatronokat ingyen ajánlom!
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #372 Dátum: 2008. November 15. - 17:06:49 » |
|
Van valakinek tapasztalata az ALDI-ban kapható MEDION LCD TV-vel kapcsolatban?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #373 Dátum: 2008. November 17. - 10:59:19 » |
|
Múltkorjában szó volt a vírus irtókról. Próbaképpen feltettem az AVG-t, nézzük meg mit tud a NOD-hoz képest. Hát talált "vírusos" fájlokat, szó nélkül le is törölte őket (hú de jó ). Az egyik egy olyan programfájl volt, amit már hosszú évek óta használok, egy lemezkezelő/figyelő alkalmazás. Még soha nem jelzett rá egyik vírusirtó sem. Azért biztos ami biztos alapon feltöltöttem a fájlt egy olyan vírusellenőrző oldalra, ahol több keresővel is megvizsgálják az adott fájlt (köztük volt az AVG is!). Egyik sem talált hibát a fájlban! Ezen kívül letörölt még jó pár APEH bevalláshoz tartozó fájlt, mert szerinte az is vírusos volt! Az AVG-vel kapcsolatos friss hír: http://www.terminal.hu/cikk.php?article_id=114077&Mondjuk ez a magyar és az angol win-t használókat nem érinti, de ismét egy intő jel: nem az a legjobb vírusirtó amelyik a legtöbb "fertőzést" találja a gépeden.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #374 Dátum: 2008. November 17. - 11:31:27 » |
|
Múltkorjában szó volt a vírus irtókról. Próbaképpen feltettem az AVG-t, nézzük meg mit tud a NOD-hoz képest. Hát talált "vírusos" fájlokat, szó nélkül le is törölte őket (hú de jó ). Az egyik egy olyan programfájl volt, amit már hosszú évek óta használok, egy lemezkezelő/figyelő alkalmazás. Még soha nem jelzett rá egyik vírusirtó sem. Azért biztos ami biztos alapon feltöltöttem a fájlt egy olyan vírusellenőrző oldalra, ahol több keresővel is megvizsgálják az adott fájlt (köztük volt az AVG is!). Egyik sem talált hibát a fájlban! Ezen kívül letörölt még jó pár APEH bevalláshoz tartozó fájlt, mert szerinte az is vírusos volt! Az AVG-vel kapcsolatos friss hír: http://www.terminal.hu/cikk.php?article_id=114077&Mondjuk ez a magyar és az angol win-t használókat nem érinti, de ismét egy intő jel: nem az a legjobb vírusirtó amelyik a legtöbb "fertőzést" találja a gépeden. Nálam is az APEH bevalláshoz tartozó fájlokt szemelte ki és törölte le.
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
|